Зрелый "плод". Крым, Симферополь, ботсад университета. 29 октября 2008 г.
Vladislav Grigorenko © 2009
The marker on the map does not indicate the exact coordinates of the plant or lichen.
The marker does only indicate the conditional center of the terrain ("geographic point") where the photo was taken.
Open mapSee also:
Discussion (3)
All photos of taxon (184)
Code of link to photo
Create: | HTML or BBCode with preview or HTML or BBCode with image compressed to a given width |
Code for linking on the web: | |
This is how it will look: | Ginkgo biloba on the site «Plantarium» |
Text to cite the page
Григоренко В. 2009. Изображение Ginkgo biloba L. // Плантариум. Растения и лишайники России и сопредельных стран: открытый онлайн атлас и определитель растений. [Электронный ресурс] URL: https://www.plantarium.ru/page/image/id/7436.html (дата обращения: 21.12.2024).
Grigorenko V. 2009. Image of Ginkgo biloba L. // Plantarium. Plants and lichens of Russia and neighboring countries: open online galleries and plant identification guide. URL: https://www.plantarium.ru/lang/en/page/image/id/7436.html (accessed on 21 Dec 2024).
Views: 897Discussion
Radu Chibzii | Владислав, Вы не пробовали, плод сладкий, как слива? Спасибо! :rolleyes: |
Lena Glazunova | Строго говоря, не плод, а семя. Наружная оболочка его, пишут, быстро становится противной, а съедобно само семя (вроде по вкусу напоминает сырой горох) |
Vladislav Grigorenko | Всем заинтересованным сообщаю: мякоть есть невозможно, т.к. она имеет более чем специфическое амбрэ желудочного сока (медики бы сказали - рвотных масс); съедобно здесь семя с несколькими нюансами: из-за высокого содержания влаги (и низкого - жиров) продукт лучше поглощать свежим и нежареным (в отличие от многих покрытосеменных). |